Home

Amati Kamermuziek Serie Conservatorium Maastricht
Seizoen 2014 - 2015


Tokyo Quartet
Amati TEFAF concert 2013
Tokyo String Quartet & Gil Sharon (viola)

Beste Amati vriend(in),

Bij de start van de Amati Kamermuziek Serie, in oktober 1994, hadden we niet gedacht, maar wel gehoopt, dat we ooit het 20-jarig bestaan van deze serie zouden vieren. Nu in 2014 is het zover. Met gepaste trots presenteren we het programma van dit jubileum seizoen. Het is een bijzonder programma met vele muzikale hoogtepunten en verrassingen.

Het seizoen wordt geopend met een recital voor viool en piano door een van Nederlands bekendste topviolisten Liza Ferschtman samen met de Russische pianist Viacheslav Poprugin.
Voor het eerst in Maastricht zingt de Duitse sopraan Talia Or het prachtige lied  "Der Hirt auf dem Felsen" van Schubert, een premičre in de serie.
Het jong talent concert slaat een brug tussen aankomende en ervaren musici, samengebracht in harmonieus samenspel. Dit seizoen introduceren we een bijzonder muzikaal fenomeen van wie verwacht wordt dat hij een grote carričre zal maken: de virtuoze 15-jarige Israëlische pianist Alon Kariv.
De Salzburger Solisten verzorgen samen met leden van het Amati Ensemble het traditioneel Kerstconcert.
Uit het verre Canada komen het Gryphon Pianotrio en de klarinettist James Campbell. Op het programma o.a. het Pianotrio van Ravel, eveneens een premičre in de serie.
Samen met het Pablo Casals Festival presenteert Amati het Duitse Signum Strijkkwartet dat zijn sporen op de internationale podia inmiddels ruim verdiend heeft.
Het jubileum seizoen wordt afgesloten met 2 bijzondere concerten: de pianist Peter Frankl samen met het Amati Strijktrio en als laatste het Amerikaanse Fine Arts Quartet. Beiden staan garant voor een concertavond vol muzikale hoogtepunten.

Her bestuur van het Amati Ensemble zal u met veel plezier verwelkomen tijdens de concerten en wenst u een bijzonder jubileumseizoen toe.

Gil Sharon en Hanna Smeets